sluší mi sádrová nohavice
a dobře srůstá protržená plíce
verše mi na ní piš
no na tu sádru
ať se tak hloupě necítíš
kdo to měl tušit
že ta studna
co hladinu má až tam u dna
snad kvůli žábě na prameni
vysychá
a tys to prkno co jí krylo
chápu
střechou ti do pokoje lilo
použil
jenže já v noci cestou k jámě
aniž bys ty
nabídl mi rámě
vím, vzbudit jsem tě měla
já tam zahučela
tak volám o pomoc
špatně se mi dýchá
a sem tam vzpomínka
celý život
se mi míchá
a probíhá mi před očima
a v ústí kde mé vědomí se ztrácí
tvoje tvář
a funebráci
v bílých pláštích
upadám v závoj šedý
začínám snít
s pocitem, že možná ráno
zas budu žít
Voláme o pomoc,
ale z úst nevychází nic,
tak jak odbíjí půlnoc,
je to jen zvyklost, ne - li víc.
16.11.2012 01:33:36 | Kirsten