Anotace: ..
Mišel(FR) je šofér, trochu pije
na srdci nosí placatku
vymetá krajnice (nevidí je )
a semtam jezdí pozpátku
tuhle mu srna vběhla plaše
pod kola v jedné zatáčce
na zadním sedadle, dítě-tlouštík
vylilo všech pět omáček
hranolky jedlo, tak jak den každý
a k tomu čipsy z pytlíku
svou první stovku v sedmi mělo
chtělo být králem tlouštíků
a teď k té srně
ležela stranou
sčítala odlesky patníků
kolem se stáda mravenců hemží
okolo zlomeného kotníku
šofér se směje na celé kolo
tlouštík má sušenky v záloze
autobus pokácel vzrostlou břízu
podvozkem trčí k obloze
pak na to místo
dopadla hvězda
z projíždějícího konvoje
v tichosti zrezla, podlehla času
klasickej příběh – tak to je
Obvykle tenhle styl poezie nemam moc rad, ale tohle se mi libi. :)
10.05.2013 14:44:34 | Jan Voralberg
Děkuju :)
Také nemám říkanky úplně v oblibě, ale dnes jsem někde zaslechl tu pvní větu a chtěla rozvinout.
10.05.2013 16:00:04 | zamotán v nedospělosti