Anotace: Už to naštěstí, zdá se, odeznělo, ale skoro celý týden se mi při poslechu Radiožurnálu dělalo téměř fyzicky nevolno... ;-)
JIŘÍK, SAŠA A LUDVA
jmenuje se Jiří
všude se šíří ruch a shon
média šílí
zázračná zvěst letí éterem
v ZOO snad přibyl další slon?
možná i žirafa či hroch
stěží však ježek had nebo gazela
už vůbec ne králík sova koza
ti rodí se bez pozornosti tisku
reportéři si z nich hlavu nedělaj
rozhlas můj velký kámoš je
hraje jen samé osvědčené hity
tím náladu mi vždycky spraví
žít nonstop nikdy neunaví
ani ty úžasné celebrity
za klobouk ať strčí si jen politické kecy
koho ty řeči dnes ještě zajímaj
korupce krize dotace zakázky
pořád ty samé pitomé bláboly
lepší je zajít si na popcorn do kina
při zprávách zkrátka pozornost vypínám
takže mi uniká kdo vlastně je ten Jiří
už třetí den to jméno skloňují
kdepak slon – to bude spíš gorila
anebo medvěd grizly – i s tím bych se smířil
počkám si na další časové znamení
tentokrát pozorně vyslechnu zprávy
ty zbytečné snad nějak přetrpím
už se to blíží – píp píp píp
konečně dozvím se kdo je ten pravý
napínám uši a už je to tady
prý je to přímo světová senzace
jak by ne když jsou to trojčata
George Alexander Louis
matkou tak asi nebude slonice
nepřišla na svět ani v pražské ZOO
ta závratná zvěst se šíří až z Londýna
co by to tedy jen mohlo být za zvíře?
jéé to je ale fakt bomba!
tři prince povila královská rodina
štěstím s ní září celý svět
jak opojné podlehnout sdílené eufórii
blažený národ žijící v pohádce!
společně s médii i já se rozplývám
dík Český rozhlase za nádherné chvíle
za možnost být aspoň na pár dnů
poddaným v britské monarchii!
Praha, 27.7.2013
:-)))..chápu..a páč neposlouchám ani rádio..bylo mi to fuck..
..ono stačilo otevřít písíčko....:-)
..můj děda by asi řekl..
..že se(média)chovají jako stará pavlačová drbna Vajtingrová..
29.07.2013 10:48:03 | isisleo
Od TV už jsem se oprostil, od novin taky, ale od rádia se mi to ještě nedaří, to jsi dál... ;-))
A Tvůj děda byl nepochybně moudrý člověk :-)
29.07.2013 13:42:54 | Amonasr