Anotace: taková říkanka na truc, kterou jsem napsal po jednom nepovedeném vztahu...
Jsi tak vzorná, dokonalá, bojím se jen pohlédnout,
každá slečna světa znalá, v mžiku musí poblednout.
Jsi pionýrka bez hany, světlým zítřkům věřící,
a nenávidíš pohany, za prachy se kurvící.
Jsi tichá jako hladina, jenž hlubiny své ukrývá,
a miluješ i Stalina, jenž v hrobce tiše zahnívá.
Oddanost ti srdce zdobí, tvoje víra ze zlata,
ať se lidé klidně zlobí, že je malá vejplata!
Světu mír a dětem lásku, do práce vždy s úsměvem,
a pověsíš se na provázku, když nám zruší SSM.
Však o lásce víš velmi málo a to ještě z Nezvala,
jednou se ti něco zdálo, potom už jsi nevstala.
Hebkou ručkou hladila si Vladimíra Ilíče,
co se potom náhle stalo – on ti sahal do píče!
Nadržená stará pana, komunistka věřící,
když sen zmizel, zaražená, pro Lenina truchlící.
Víckrát už se nesetkají, smysl všeho pomine,
vlajky míru stále vlají, její víra zahyne.