Povídala krysa kryse
Že k večeři pomalu šeří se
A ta druhá krysa, čumák zdvihla
Ve větru zavětřila
Co to cítím,co to je?
To je, sestro, naše večeře
Voní tak libově
Ještě aby ne, je čerstvě na stole
Je tam masa pro pět z nás
Vyrážíme! Už mám hlad.
Krysa za krysou se rozběhla
Běžela a dál pištěla
Objevila jsem to před chvílí
Už tam skoro budem,tady, kanálová mříž
A vrhly se na zkrvavené maso
Nacpávající si břich
Nevědíc, hloupé krysy
Na čem že břich to krmí si
To maso, to byl mrtvý mnich
S otrávenou čepelí zaraženou v břich
Nepovídá kryse kryse
O tom co se stane pod městem nemluví se
A tak tam leží mrtvý mnich
A dvě nenažrané krysy, obrácené v břich