s východem slunce
probouzí se
království vůní
úsměvů
horko se plíží nad plotnou sálá
a všem je (zdá se)
do zpěvu
jen vzadu v koutě
mračí se shrben
v košili s proužkem
s kravatou
u kalhot klíč má
od každých dveří
vzdychá nad nízkou výplatou
vysoké tóny
"hotovo" hlásí
den melodie provází
na dvacet minut
do ticha šaten
to z vesela se odchází
nejde být lhostejný
je to v srdci
ta velká hrdost
že jsou součástí
velkého stroje
ozubené síly
že Ray jim ukázal
dávný touhy svý..
ref:
a něco málo do krku
jen zkontrolovat záruku
pak dezinfekci na ruku
a procvičit si azbuku
a kolem pasu uzel jeden
sladit úsměv se sousedem
fronta..nic se neděje
doplňkové prodeje
a když tam není kdo by přál si
vždycky je kde hledat práci
za tmy velké logo svítí
trefí každý kdo to cítí
dřív než skočí ze srázu
najde svoji oázu