ZRÁDNÁ KŘÍDLA
básník chce létat
jako pták
kochat se z výšky
krásami světa
však není to jen tak
ruce mu na to sotva stačí
jak rád měl by křídla
když ne andělská
tak přinejhorším dračí
ta básnická
totiž prd vydrží
stále se trhají či lámou
kdo poetům nakukal
že víc jim sluší
než mořských panen ráj
ten nestálý vír vzdušný?
koho snad znudil již
pouhý život na zemi
místo zrádných křídel mávání
moh by se třít ke svým láskám
roztouženými ploutvemi
Praha, 14.2.2015
https://www.youtube.com/watch?v=D2O6x78W0SE
Dračí bych brala. Ani nemusí být vlastní, stačilo by ho osedlat.
14.02.2015 17:55:17 | A42
Já to tušil, že ta dračí by se mohla někomu líbit ;-)) A osedlat si je k tomu - jo, i to si u někoho umím živě představit :-D
14.02.2015 17:58:04 | Amonasr
mám ascendent v rybách,k tření to přímo vybízí:-)
14.02.2015 17:43:27 | básněnka
pro křídla ptačí...tedy dračí :-)
14.02.2015 16:58:08 | střelkyně1
může být Pegasem i mořský koník?
anděl ve skafandru byl by vodník
pokud by drak měl žábry a ne plíce
byl by pohádková chobotnice
ale pták?
to není ryba ani rak :-D
14.02.2015 17:47:46 | Amonasr