když
kyselá vzpomínka
ti zmodrá
jako citrón
co předtím
ještě stačil
zezelenat-
-něžně hryzni
svou lásku
do hyždě
a když ti nedá
příliš velkou
facku-
-přivoň
k vláskům
její hebké duše
a pak se přelej
do právě dopité
sklínky Pernodu...
*