Anotace: Básnička mě napadla při pohledu na čevené ruce po natrhání 15 kilo jahod, když mi došlo, že jsem zatím ani neochutnala. :)
Rozhrnout lístky,
nastavit dlaň,
utrhni jahodu,
ochutnej sám!
Lahodnou chuť
tvůj jazyk vítá,
a náhlý chtíč
tvým tělem zmítá.
Ochutnej jahodu,
zkroť ten svůj chtíč,
trpká chuť pomáhá,
už zdrhá pryč.
Jahoda snězena,
utři si ruce,
kde přec ulpěla
růžová poluce.