provokace
křičel na ní
a já bál se, že jí praští dlaní
do té krásy co se tváří zove
tak jsem bez rozmyslu zařval na něj
cože??
biješ ženu bídná schránko
těžko říct kde vzalo se to
tak jak kdysi nad studánkou
když se zjevil štětinatý stín
chtěl jsem jen chránit blízké
tak se rozletím, ohromný klacek svištěl vzduchem
trefa a kvičení
krev nad levým uchem
a sudý počet kopyt mízí ve křoví
stejně tak teď než stihl kouknout
poslal jsem rychlou tam co klíčí zrak
možná se divil, však stihl pouze polknout
a už se válel
plavci říkaj "znak"
a ona
ještě zcela ohromena
i kolena se třásla
tahle žena
vím, byla ještě v šoku
ale jen zašeptala a skočila mi ...
kolem krku
teď máme spolu velkou fotku v rámu
a děti vedle mě teď vidí
svojí mámu