Mlátí draka dračice,
tluče ho do palice,
neunesl hraběnku,
má tu mladou švadlenku.
To se přece nedělá,
na dívce se prodělá,
hrabě za lid neplatí,
lakomci jsou bohatí.
Leť to honem napravit,
úspěch potom oslavit
chceme přece podnikat,
koupíme si Křivoklát