Vodník (trochu moderněji)
Anotace: Nevesely truchlivy jsou ty vodní kraje, kde i dítě utopené s plavčíkem si hraje. Tu slunéčko...
Sbírka:
Satirik ve svém živlu
Nevesely truchlivy
jsou ty vodní kraje,
kde i dítě utopené
s plavčíkem si hraje.
Tu slunéčko nezahřívá,
větřík nezavěje,
tak to už pod střechou bývá,
že voda uměle se hřeje.
Nevesely truchlivy
jsou ty kraje vodní;
kde ti voda ve vířivce
krade prádlo spodní.
Dvůr plavčíkův prostranný
návštěvníků dosti,
však bezděky jen se v něm
vynořují hosti.
A kdo jednou v chlorovanou
bránu jeho vkročí,
sotva kdy zas rozkouká
vypálené své oči.
Je-li plavčík šílený,
do práce nosí sítě.
Jak pro hosty to dopadne,
ví každé malé dítě.
Komentáře (1)
Komentujících (1)