Sonet školákův
Protloukat se ročníky základní školy,
jak štolami dere se hornická třída.
Devět let učit se, jak snášet voly.
Čekat a těšit se, až dojde křída.
Vochcávat zadanou, povinnou četbu,
s jistotou puberty všechno mít na háku,
jak ovce snášet docházky kletbu.
Každý rok nerupnout jen díky taháku.
Po léta snášet legální mučení,
hledat se v obrazech Hieronyma Bosche,
činnost, co dělám, nazývat "učení",
stejně se ocitnout na šikmé ploše.
Tak jak přežít teror od staré babice,
která nám v minutě rozboří ambice?
Přečteno 902x
Tipy 8
Poslední tipující: Jenda P., Iva Husárková, MARKO
Komentáře (4)
Komentujících (3)