po střechách domů
se prohnal kombajn
česal si vlasy
a s rozepnutým poklopcem
vítal jaro
rozjařený stroj
srážel komíny antény
a olejem z převodové skříně
umazal všechny střechy ve městě
škoda se vyhoupla
do miliónů
ale kombajn nevěděl
co to slovo znamená
ponaučení k této satirické bajce nechť si každý dosadí sám
já říkám své k svému a kombajn s rozjařením
musí počkat až na srpen v obilí