Anotace: ......
Kdyby byly ryby v zadku,
pořídil bych malou chatku,
z kamení a ze dřeva,
nic dalšího netřeba.
Beskydy Vy moje milé,
prožijeme hezké chvíle,
Frýdlant, Hamry, Ostravice,
jedle, smrky, borovice.
Vůně lesa, hub a mechu,
pozorovat zvěř bez dechu,
večer v krbu oheň praská,
číst si verše Vládi Vaška.
Jelikož však nemám zlaté,
mohu jenom snít o chatě,
v loterii vložit naděj,
nebo jít do práce – raděj…