Anotace: Adam a Eva Chtělo děvče tancovat jen ji neměl nikdo rád
Adam a Eva
Chtělo děvče tancovat
jen ji neměl nikdo rád
by pozval ji dokola
tu lepou děvu
to proto
že je plna hněvu
Snažila se zalíbit
chtěla chlapce políbit
měla sen svůj krásný
a byl plný lásky
A tak na tu tancovačku
koupila si šněrovačku
taky sukni novou
krásně kolorovou
botky sobě naleštila
podpatečky podrazila
Stojí v koutě děva
jako kousek dřeva
zamračeně páry měří
ve své štěstí slepě věří
Stojí stojí stále nic
až jí z toho hoří líc
pohledy ji netíží
vždyť ji každý přehlíží
Tancování chtěla vzdát
nechtěla již lásku znát
měla k dveřím nakročeno
snění svoje ukončeno
A v ten moment
v jeden ráz
objevil se jak obraz
švarný jinoch přezpolní
Stojí hrdě ve dveřích
rozhlíží se sálem
když v tom dívku uvidí -
jí srdce pukne málem
Já jsem Honza Rohatý
a velice bohatý
já zas Káča Hubatá
nejsem sice bohatá
a co nemám to chci mít
vše se hezky naučit
Honza to je hrdina
neuplyne hodina
již si s Káčou rozumí
již ji jistou má
Pojď Kačenko vezmeme se
založíme ráj
budem se mít blaženě
tam nám všechno daj
A tak Honza s Káčou
obsadili zahradu
toho pána vousatého
tahaj tahaj za bradu