Rozhodla se slepička,
snášet pestrá vajíčka,
dá si žluté zrníčko,
bude jako sluníčko.
Slípka proto nelení,
nyní zkouší osení,
kohout kouká zkroušeně,
když se barví zeleně.
Pro vajíčko červené,
k záhonu se hned žene,
oštipuje růžičku,
nepotěší babičku.
Aby modrou získala,
pomněnky pak zobala,
prostě naše slepička,
chce barevná vajíčka.