Chameleón
Anotace: Starší báseň napsaná pro jednu slečnu, která chovala chameleona...
Chameleón na sluníčku
chytá mušky pro Leničku.
Barvy hrají mu jak duha,
i když jde to trochu ztuha.
Nejlíp jde mu zelená,
tak vylekal jelena.
Chvíli hrouda, chvíli tráva
jelen čuměl jako kráva.
Jasně že ta veselá
jenže to se nedělá
strašit takhle kamarády
otočí se k vám pak zády
a jelen ten i prdelí
zdrhal jak když vystřelí
a chameleón hnedle
zežloutnul jak knedle.
Kolem letí včelka Mája
za ní běží Jája, Pája
Rumcajs jeho rodina
Lidi to je konina
A chameleón na sluníčku
chytá mušky pro Leničku.
Komentáře (0)