Ten lásky čas . . .
Málem
mi sem vrazil
a že prý chce tu azyl!
Kouká smutně,
zřejmě tuší,
moji vstřícnou duši . . .
Ale!
ta má svoje meze,
když mně sem porád
někdo leze!
Zas
kouká smutně,
a před domem venku kárku,
vidím, plnou dárků . . .
Hm, dobrá,
nechť tedy
prolomíme tyhle ledy.
Vždyť vím,
„Je ten lásky čas . . .“
jak hlásí nám všechny telky,
přičemž zjihne mi hlas:
Ano, ráda
pomůžu ti s tím . . .
Héj, podéj mi ten velký!
Ale!
bydlet budeš v hale
a jenom na měsíc!
ať žadonil bys sebevíc!
Pak
já zkrátka
otevřu ta vrátka,
a než bys řekl švec,
popadnu tě za límec a . . .
Ok,
na to prosinec.
Za foto děkuji MIRA Photography
www.facebook.com/miraaphotography?fref=ts