Anotace: Inspirováno před pár lety kapelou Lordi.
Sbírka: Zázraky se přeci dějí (nejen o Vánocích), Noční přání - hudbou ke svobodě a ještě dál
Spící utichlý dům,
venku silně mrzne,
všichni propadli snům,
vtom podlaha vrzne.
Zaskřípe schodiště,
cvakne stará klika,
zaplane ohniště,
lustr se rozbliká.
Slintají buldoci,
piáno vyhrává,
okolo půlnoci
Schuman se podává.
Průvan zvedá noty,
s hudbou se rozezní
okované boty
bytosti obézní.
Prsty jak poličan
podlahou se boří,
vánoční jehličnan
v poklidu si hoří
Skla v oknech pod kyjem
s řinkotem se tříští,
snad si tak užijem
Vánoce i příští.