Perník
Anotace: Pro Mirku, která tak výborně peče...
Oříšky a ovoce kandys,
ňamky se spolu míchají.
Znalosti pekařů dávných
na nás tady dýchají.
Postup výroby je známý
receptu potřeba není.
Po generace předáván
v stále stejném znění.
Těsto v kuchyni voní,
mlsný jazyk má svátek.
Kdo chce tak pomáhá,
pravidelně každý pátek.
Teplem trouby předehřáté
dobrota zlehka upečená.
Z hořké čokolády poleva
po povrchu je rozetřená.
Někdo cukrem sype pouze,
další troškou kokosu.
Na způsobu ale nezáleží
všichni si dáme do nosu.
Perník kyprý a vláčný,
nůž ostrý na díly krájí.
Kafíčko jako přídavek,
hostům k němu dají.
Oko potěšeno tvarem,
sliny v ústech se hromadí.
Jak se vše povedlo,
první sousto prozradí.
Kdo sladkosti rád nemá,
sám sebe navždy ochudí.
Mezi chutěmi stále tápe,
snad se jednou ,,probudí"...
Komentáře (0)