Mlhavou ranní hodinou
Ospalý ježek cupitá
Až se zas setká s rodinou
Nají se všichni dosyta
Vydal se schánět potravu
Pro svoje ježčí potomky
Auto vjelo mu na hlavu
Všude jen bodlin úlomky
Kaluž z něj krve hustá tu
Rodina doma hladoví
Že právě přišli o tátu
Nikdy se děti nedoví
Smutné,
jezčí táta vzal to zkratkou,
bodlin plno,
přesto málo,
nestačili zachránit.
Na silnici hrob má mít.
"ST" černý, ale báseň se cení ;-)
29.02.2020 10:54:06 | jenommarie
Ona tu totiž není kategorie černý humor. Že se z dětské říkanky stane tragédie je právě něco jako pointa:) Nebojte, při tvorbě tohoto díla nezahynulo, či nebylo týráno žádné zvíře:)
29.02.2020 08:02:36 | R.K.
pokud je to psáno pro děti - ten konec nevím nevím :)
pokud je to psáno pro dospělce - chtělo by to pointu
ale to je jen můj dojem :)
29.02.2020 07:57:15 | CeP