Povídá dcera svojí matce:
„Podívej, řeknu ti to krátce,
chodím s tím pánem od naproti.“
Ta na ní koukne, pak se zpotí:
„Snad nesáhlas mu na poklopec,
vždyť by to mohl být tvůj otec!“
„Mami! Mně je s ním vážně skvěle.
Mladistvý duch dlí v jeho těle!“
A na to matka, v tváři bílá:
„Asi´s mě špatně pochopila.“