Dva páry mužů z Eiffelovky
shlíží na Seinu. Na lodi.
Tu Amík vytáhne dvě stovky
a s úsměvem je vyhodí.
„Těch máme mraky.“
„To je jiná.“
„A co máte vy, Francouzi?“
Ten vytáh z tašky láhev vína,
vyhodit jí se nevzpouzí.
Cikán se koukne po Čechovi.
Vidí ty oči jasně zrádné,
s hrůzou v těch svých mu proto poví:
„Ať tě to ani nenapadne!“