HLADOMOR
Anotace: 5 vesměs veselých říkánek
McZÁZRAK
Když z Mekáče vyšel Ježíš,
zastavil ho Jidáš:
„Počkej, kámo, kampak běžíš?
Ty tu taky jídáš?“
Kristus, který žvýkal donut,
božského je rodu:
„Já sem přišel zázrak konat,
v colu změnit vodu!“
VESNIČANI
Ač jsou v naší obci chlapi nábožní,
po návratu z trhu, pouti nebo žní
chlastají a klejí jako pohani
a marně se farář biblí ohání.
HLADOMOR
Milé dítě, my tě sníme!
A svědomí? Vytěsníme!
VII. B 1980
Spolužák Ota
nemá rád Gotta,
poslouchá Kissáky,
hlavu mi motá.
Navzdory věku
má dlouhou deku,
nesnáší Rusáky,
hnal by je zfleku.
JAK SE ZAHŘÁT NA SIBIŘI
Obcovala Nastěnka s Mrazíkem,
dělal jí to studeným jazykem,
pročež do ní vrazil berlu mrazilku,
rozpálil tím Rusku jako Brazilku.
Přečteno 224x
Tipy 7
Poslední tipující: šerý, Lighter, praetorian, Ziny, Frr, Vydima27
Komentáře (9)
Komentujících (7)