Krtek-for children
Anotace: čili pro děti a ty co se jimi dosud cítí býti.
starý barák na předměstí
a v něm malý byteček
v jeho sklepě někdo šustí
k světlu se dere krteček
Zadníma nožkama vyhrabává jámu
pak čumáček vystrčí
očichá vzduch-a hle,je k ránu
a očička se mu protočí.
Za malým a černým krtkem
v zástupu pěkně za sebou
v tlamičkách každý s červíkem
ťapkají malý krtci za mámou.
A hle,už jsou nahoře,
nadýchají se čerstvého vzduchu
a v bytečku,v komoře
udělají pěknou hrudku.
Pak zpátky zase zalezou
do té malé dírky
a s žížalou jak špagetou
do tmy,mezi kořínky.
Komentáře (3)
Komentujících (3)