Dlouho už sucho je
Dochází i zdroje
nerostných surovin
Prý máme za metu
zničit si planetu
každý den čtu z novin
Pro všechno na Zemi
hodnoty pozměnit -
dá se to, né že né
My jsme se rozhodli
v zajetí pohodlí
hrát si na zelené
Zachytit dešťovku
Úspornou žárovku
použít k svícení
Taky je celkem in
na jedy napsat "green"
V pastích jsme chycení
Co raděj nespěchat
nesvítit - tmu nechat
nevrtat do moře
Nejezdit netěžit
jenom si prostě žít
Vrátit se k pokoře
Poselství plamenné
Píšu jen samé "ne!"
Mám teď čas přemýšlet
Letuška mi v kádi
šampáňo už chladí
Čeká mě dlouhý let...
Ten závěr nemá chybu :-D, ale celé. "ST" ;-)
16.05.2020 11:42:31 | jenommarie
Ano, o ekologii umí mluvit každý z pohodlí svého neekologického života...
16.05.2020 18:43:30 | R.K.
To je pravda, takových je dnes spousty. Ono mít vše úplně ekologický také asi nelze..a když už o tom někdo hlásá..ať se tím i řídí. ;-).
16.05.2020 20:55:21 | jenommarie
Kdo je rozežraný, ten mamon pupku hladí.
Kde je dieta, tam tloustne osvěta.
Až konečně dorazíme přírodu, budeme občané Českonic.
16.05.2020 01:24:27 | šerý