Zpráva z tisku:
Vinaři bijí na poplach,
neb mají oprávněný strach,
že nebude co do sosáčků.
Vše díky přemnožení špačků.
***
Až přijde doba vína sklizně,
chtěl bych se vetřít do tvé přízně,
ve víně potom pravdu hledat,
vymluvit ti tu hloupost „nedat“.
Až přijde doba vinobraní,
chtěl bych pít vína ze tvých dlaní,
chtěl bych pít vášeň ze tvých retů,
šeptat ti do ucha Tu větu.
Až přijde doba sklizně vína,
ochutnám rosu z tvého klína,
postavím most, to se tak dělá,
tím mostem spojím naše těla.
Náhle mi letí oči vzhůru,
vidím vinařů černou můru,
když hejno špačků skrylo slunce
vzalo mi mé sny o tvé tůňce.
Původně jsem chtěla už spát. Ale copak to jde, když se tak řehním? :)))
20.08.2020 22:33:44 | Dreamy
zdraví Tě Znojmo Praetoriánku děkuji za báseň ať máš krásný den :-)))
20.08.2020 08:53:59 | Iva Husárková
No vzdal se rychle..ale napsal jsi to moc pěkné. ;-) *ST
19.08.2020 08:44:28 | jenommarie