SPORTSMENI V KRVAVÝCH ZÁSTĚRÁCH
Sport na jatkách není věcí vybájenou,
řezníci tam denně hrají vybíjenou.
KAŽDÁ DOBA MÁ SVÉ ZANÍCENÉ OBRÁNCE PRAVÉ VÍRY
Ty nejlepší akvizice,
co středověk dal světu,
jsou křižáci a inkvizice
(a novověk zas Gretu).
I RENÉ SI PŘIJDE NA SVÉ
Nejlepší je Irenka!
Uspokojí i Renka.
PŘEROD ROKÁČE
Majitel se dusí vzteky,
že netáhnou rockotéky.
Dýdžej našel východisko:
místo rocku pouští disco.
VYTOPEN SOUSEDEM
Voda, co kape tu,
ničí mi tapetu;
jestli se nepletu,
šplouchá i v tabletu,
bublá i v kompotu,
přináší trampotu...
Mám z toho komplotu
zvýšenou teplotu.
KRÁLOVSKÝ DVŮR NA NÁMOŘNÍ VÝPRAVĚ
V neckách pere králův šašek,
nemá pračku, nemá prášek,
jenom valchu, hrubé mýdlo,
prádlo věší na kormidlo.
PANOVNÍKOVO DILEMA
Sůl předčí zlato?
Zpráva je zlá to!
Kterou z těch komodit zvolit?
Mám zlatem platit či solit?
VYŠETŘOVÁNÍ LOUPEŽNÉHO PŘEPADENÍ L. P. 1320
MNICHEM S KRIMINALISTICKÝMI SKLONY
Vůz vjíždí do lesa,
do tmy se noří,
do bahna kolesa
vozu se boří.
Cesta je blátivá;
v koruně buku
zadrnčí tětiva
lapkova luku.
Šíp proklál kazajku
a kupčík padá...
Případu mozaiku
probošt si skládá.