O ŠIPKOVÉ RŮŽENCE
Růženka šipky moc ráda hrála,
hrozivé věštbě jenom se smála;
náhle se hrotem do prstu píchla,
zavřela oči, vzlykla a vzdychla.
Pod terčem prkna stala se ložem...
Uběhlo sto let a plevel nožem
princ seká čile, poháněn vizí,
že profi šipky vezme a zmizí.
SNĚHURKA DRÁŽDÍ ŠMUDLU
Sněhurka se v komůrce
donaha svlíká,
asi dojem dělat chce
na trpaslíka,
co u dírky klíčové
péro si mastí;
jeho žíly křečové
vzdychají slastí.
LIDOVÁ AKTUALIZOVANÁ
Šly panenky do háječku,
neměly však nabíječku;
všechny jejich mobily
v háji se jim vybily.
Šli mládenci do lesíčka,
uslyšeli houkat sýčka;
strachem bulvy valili,
když si brka balili.
JABLKO NEPADÁ DALEKO
Táta svoji dcerku Terku
chce dát učit na striptérku;
máma se též ráda svléká,
v stripbaru jí drží fleka.
SLUŽEBNÁ Z CIZINY
Vezu si z Rigy tu
překrásnou Brigitu,
lotyšskou missku;
má kroužek v pysku.
Mé ženě Olině
pomůže v Kolíně
zalévat kytky;
ten pysk je stydký.
NECHTĚNÉ DĚDICTVÍ
Spočívá dlužník v dřevěném penále...
Děti teď za něj zaplatí penále.
CHAIM HIRSCH A KŘIŠŤÁLOVÁ NOC
S košilemi obchodník
sepsal smlouvu obchodní;
když pak vyšel na chodník,
spatřil průvod pochodní.
Myslel, že snad zešílí:
tolik hnědých košilí!
Chvíli do něj bušili,
nakonec ho zašili.
ZBLOUDILÝ HASIČ
(Valašská pseudolidová s českým překladem)
Amerikán v azbestu
(Američan v nehořlavém obleku)
vyptáva sa na cestu
(vyptává se na cestu);
pošleme ho do hája
(pošleme ho do háje),
pretože je z Ohája
(protože je z Ohia).
Vypadol som z kontextu
(vypadl jsem z kontextu),
asi kvóli incestu
(zřejmě kvůli incestu);
poďme, céro, do hája
(pojďme, dcero, do háje),
zrobím ti tam šohaja
(udělám ti tam chlapce).
To je vskutku humorné:
Šly panenky do háječku,
neměly však nabíječku;
všechny jejich mobily
v háji se jim vybily.
01.11.2020 10:35:36 | ARNOKULT