CHLADNIČKA
Len čo jedák domov príde
vyhladnutý ani vlk,
ku chladničke rovno ide,
malinovky dá si glg.
Tým sa to len začína,
vyberajúc ďalšie chody,
hlad vždy večer vyčíňa,
usporiada brušné hody.
Zo včerajška slanina,
po nej niečo varené,
hoc miešať jedlo konina,
dezert buchty parené.
Aj krémeše z cukrárne
na hladoša kývajú,
či jogurty z mliekarne
naspodu sa skrývajú.
Masť zo škvariek zaschnutá,
nechytí sa na ňu nik,
zelenina obschnutá,
vyhodiť ju bežný zvyk.
Otvorenú žinčicu
dopiť treba ešte dnes,
po záruke horčicu
splesnivenú, hrôza, des.
Inventúra chladničky
nedopadla veru slávne,
stravníci a stravníčky,
na záruky pozor hlavne.
Hádzať jedlo do koša
dovoliť si nemôžme,
v domácnosti hladoša
nakŕmiť ním pomôžme.
Chladnička vždy ponúka
množstvo jedla na výber,
bohatá to ponuka,
ťažko potom nepriber.
Koniec veľkým zásobám,
nasleduje chudnutie,
tučnejúcim osobám
zvážiť dávam vnuknutie.
Žiadne sladké koláče,
ani šunku, klobásu,
bo organizmus zaplače,
radšej cvičiť pre spásu.
Vyjedená chladnička
po nájazde jedáka,
pažravosť je vinníčka,
žalúdok zas bedáka.