MONOTEMATICKE (HOVNOTEMATICKÉ) MINIATURY
Šlápnul na to místo právě,
kde leželo hovno v trávě.
-----------------------------
Já jsem ti to hochu říkal,
hustý zelí - řídký výkal.
-----------------------------
Pivo, peprmintka, víno,
zlatá, zelená, rudá.
Slopat nebylo nám líno.
Všechno, jenom ne nuda.
Dneska se to zkrotit nedá.
Hnědá... Hnědá... Hnědá... Hnědá...
-----------------------------
Podezříval kosa, vránu,
straku, vlaštovku, špačka.
Když přistála mu po ránu
na saku bílá sračka.