Před těžkou otazkou stoje:
Jak rýmy vytáhnout z loje?
Dělaje nemožné pro ně
Zajíce po poli honě
Všemožně lámaje slova
Lha sobě pokaždé znova
Nechutnou pečeni peka
lekajíc chutí jak veka
Ztrativ se ve veršů mapě
Výsledkem dlouho se trápě
Zdá se že víc bývá méně
Pro příště dílo své měně
Zajíce zajeda chlebem
Přechodník v básni už jebem