Ganga
Tam, na břehu Gangy,
válčily dva gangy
o použitá tanga
tanečnice tanga.
Brahmaputra
Na břehu Brahmaputry
v ledvince vrah má šutry;
nedbaje kýly,
u kalné vody líně
vrhá je po dilině
z Nového Dillí.
Godavari
Na brehu Godavari
v kotli sa voda varí...
Na sprostý mätový čaj?
Na sviňu Matoviča!
Krišna
Topila se v řece Krišna
jedna Indka, velmi hříšná;
proud jí přines´větev křivou...
„Oprcáme radši živou!“
usnesli se Višňu s Šivou.
Jamuna
Kde pramení Jamuna,
džinistů je komuna,
neproslulá žádným velkým činem;
celé dny se nalévají ginem.