KROCANÍ ZKROCENÍ
Je to trochu krutý,
krocan kloval krůty
do zad, prsou, křídel.
Tak vzal statkář hřídel
z Pragy vé tři esky.
Děj dál není hezký,
padly rány dvě tři,
supi žrádlo větří.
Krocan, tupý mamlas,
vřískal celkem nahlas.
Cítil bolest v míše,
krůty stály tiše.
Ten pták od té doby
zvládá svoje zloby.
Zkrocen byl tou tyčí,
krůty má už... na háku.