SBÍREJ HOUBY, KTERÉ ZNÁŠ!
V černém lese
Saša nese
v červencovém dusně
vysochanou vkusně
houbu prostou listů, natě,
zabarvenou kropenatě.
Brzy zjistí,
že v tom listí,
ukrytou za drny,
nevhodnou ke krmi,
v křečích pod svou hydrovanou,
našel houbu tygrovanou.