Pat a Mat
Rozprávkové postavičky
prezývané Pat a Mat,
hoc pracujú pomaličky,
každý z nás má oboch rád.
Talent robiť neplechu
dostali už do vienka,
sotva vstanú z pelechu,
na kľud iba spomienka.
Dvaja známi babráci
funkčné veci pokazia,
hoci v srdci dobráci,
prácu druhých porazia.
Sú nám v mnohom podobní,
keď o opravu sa snažíme,
na šikovnosť chudobní,
len sa v pote smažíme.
Kto má obe ruky ľavé,
tomu darmo pomoci,
od zrodenia celkom kľavé,
postihnuté v nemoci.
Evidentný pokus snahy
ukončený monoklom,
v pote driny sviežosť vlahy,
pokorený debaklom.
Sťaby navždy prekliaty
až do smrti večnou smolou,
v túžbe zostať odkliaty,
namáhať sa pevnou vôľou.
Tie dve smiešne nemehlá
vyzerajú rozkošne,
náhoda im pomohla,
nažívajú poslušne.
Zabávajú množstvo detí
pri sledovaní príbehu,
každé jedno k telke letí
zažiť smiechu záľahu.
I nejeden dospelý
pohrúži sa do deja,
zrazu deň je veselý,
krajší než sa nádejá.
Vymyslené perfektne,
bránice nám precvičia,
jednoducho efektne,
uznajú aj rodičia.
Overená klasika
odjakživa zaberá,
malý divák prosíka,
A je to si vyberá.
Jako malej jsem si hrál na Pata a Mata a ty obě ruce levé mi pak zůstaly :)
14.08.2021 10:37:31 | Ray Magini
To zase ja som sa na Pata a Mata ani hrať nemusel, obe ruky ľavé mám už od narodenia a vekom sa to tuším ešte zhoršuje.
14.08.2021 12:18:29 | Peter35
Tak to jsme v loji oba dva a nebudeme sami :)
14.08.2021 12:22:27 | Ray Magini
Takýchto Patov a Matov je určite medzi nami požehnane, netreba sa za to hanbiť.
15.08.2021 06:09:07 | Peter35