Hádali se guláš s lečem
ve zlosti, v pýše,
který z nich je vinen mečem
či šavlí spíše.
Zbytečně se přely šlichty,
jinde jsou chyby.
Nevolnost u pana Brichty
- porušil sliby.
V skutečnosti poblil ráno
svou snachu Vlastu,
medicínsky je to bráno -
z přemíry chlastu.
Od té doby, hlavně zrána,
dává si snacha,
na alkálče, svého tchána
velkýho bacha.