Včera na balkoně
spatřil jsem tam koně.
Vedle soused, krmič z chlíva,
opět zlitý jako slíva.
Byl oděný spoře,
na balkoně oře.
Ptal jsem se, proč v dva plus ká ká
hnědý kůň se jen tak fláká.
Že prý nemá tucha,
paměť jeho hlucha.
Nějak se mu hnědák prostě
zjevil v jeho bytě v Mostě.
Proč ne radši pudla?
Tvář mu v mžiku zrudla!
"Na co pudla?, hnedka do mě.
"Stačí, že mám koně v domě!"