V lese vedle Hředle
říká satan bedle:
"Hele, kotě,
pudu do tě.
Co jít na to hnedle?"
----------------------------------------------------
Travička zelená.
Hromádka z jelena
"voní".
Do ní
došlápla Helena.
----------------------------------------------------
Zakopl o kořen, zlomil si ruku.
Slyší jen "hú hú hú, chro chro" a "ku ku".
Leží a leží.
Zvedne se stěží.
Čeká až kost sroste v zeleném hluku.