Na šňůře košilka, podprda, gaťky.
Zřím na to ve věku staršího taťky.
Omámen touhou
minutu pouhou.
Jdu sežrat buřtguláš. Jinde mám laťky.
----------------------------------------------------
Cítím, že jsem slouha
síly jménem touha.
Na má vrátka
buší zkrátka
často příliš zdlouha...
----------------------------------------------------
Zlatavá nevěsto závoj máš bílý,
touha má po tobě v červenci sílí.
Když voní sena,
jsi orosená.
Svěžest tvá, Pivěnko, na můj chřtán cílí.