Je-li liška lstivým tvorem,
obcházení norem pro ni
není problém sloní.
A má-li slon indický
přístup apatický, k tomu
paměť hodnou obdivu,
k podivu to neznamená, že mu bystrost sluší stejně
jako lišce přísluší mít mysl
pamětihodnou.
(To je totiž nesmysl.)
Jde jen o úhel pohledu.
Zdali se indický slon, co chodí v porcelánu a liška Bystrouška, náhodou někde v minulosti již nepotkali.
08.04.2022 23:14:14 | Fialový metal
To je mi myšlenka! Inu, kdo ví, jak to vlastně bylo :-). Díky za komentík *.
09.04.2022 10:10:43 | Rozmarýna