Na šňůře trenky visí,
nosil je člověk lysý.
Za měsíc dvoje on nosil.
Jen dvoje nosil, bez posil.
Za celý měsíc dvoje,
létají kolem roje.
-------------------------------------------------
Na šňůře kalhotky dcery a matky.
Mám z toho v palici pořádný zmatky,
Na dvoře té dědiny,
matka suší jediný.
Zabíraj gaťky dcery
podobné místo čtvery.
-------------------------------------------------
Vánek dvě košilky noční suší
jedna je široká, druhá užší.
Rozmanitost velké ženské krásy,
jeden štíhlou, druhý kyprou dá si.