Paní Jarka z Kladna
není příliš skladná.
Tvrdím však suše,
čistá je duše
tato paní z Kladna.
-------------------------------------------------
Veskrze příjemná trasa
od buřtů k nabídce masa,
přes saláty, sýry.
Zas vyrostly míry,
"tři IX EL" je moje klasa.
-------------------------------------------------
Zírám s láskou na svůj velký pupek.
Kdybych nežral všechno, co kdo upek,
zdlábnul méně masa, kostí, slupek,
možná by se zmenšil trochu,
snížil hmotnost, objem, plochu.
Nikdo by se nesmál: "Hrochu..."