Praštil František s Kačenkou o zem.
Tak Katka
Frantu odvezla dobytčím vozem
na jatka.
-------------------------------------------------
Rudla často mlátí!
Poprvé
však Oldřišku latí
do krve.
Promluvila s Rudlou
Oldřiška
naostřenou kudlou
do bříška.
-------------------------------------------------
Stará furt láteří, mele.
Z toho má motýly v břiše.
Neuhne lovecké střele!
Pak si to odsedí tiše.