ČARODEJNÍK
Čarodejník z veľkomesta
nacvičuje nové triky,
pokúša sa z kúska cesta
upiecť chutné medovníky.
Babrák je to prvotriedny,
cesto riedke, lepkavé,
za svoj výkon vskutku biedny
pocity ujsť nutkavé.
Skúsi triky s kartami,
na zem sa mu rozsypú,
márny pokus s tortami
soleného posypu.
Obstará si klobúk čierny
na čary so zajacom,
ušiak nie však parťák verný,
netúži byť zajatcom.
Zaspí priamo v klobúku,
keď pán skúša čarovať,
za päť eur na ruku
ostáva len vzdorovať.
Skúša s dlhým motúzom
viazať nové zvláštne slučky,
hundre pritom pod fúzom,
zauzlí doň aj dvier kľučky.
Všetky kúzla popletie
tento hrozný nešika,
z dreva sveter upletie,
z vlny výtvor košíka.
Neúnavný samouk
skúšať kúzla nevzdáva,
cez pauzu skoč na nanuk,
bo kríza mysle nastáva.
Pri lízaní nanuku
skrsol v hlave nový nápad,
za pár drobných na ruku,
prezradím ti, kde je západ.
Podvedený veriaci
len sa smutne obzerá,
neveriaco stojaci,
na podvod to vyzerá.
Hromžiac pritom hnusne v duchu
kúzelníka preklína,
čarodejník s mešcom v suchu
dobrodinca spomína.
Desať eur čistý výnos
za trik hodný údivu,
do kešene slušný prínos,
potlesk - symbol obdivu.