Potí trika,politika

Potí trika,politika

Politická otázka, není žádná procházka.
Rozhodovat o životě,kam jít dál.
Každý člověk,by se bál.
První fáze přichází,ti co byli, odchází.
Pokladnice dluhem, zvaná.
Chyť se za nos,hnedka z rána.
Vůně která přichází,názory se rozchází.
Vezmi všechno oklikou, staň se stranou velikou.
Káďédů a ódéres.
To by nesnese ani pes.
Potom prišli piráti .
Kdo to zlato,navrátí.
Co se tady,záhy stane.
Řekne,nám to, prezident.
ANO ,má i kabinet.
Zahraje nám, flašinet.
Písničku šak,pozná každý.
Dluh nám roste,tak ňák navždy.
Každý malý prasátko,chce se nažrat,na krátko.
Korýtka jsou plná dosti.
Lidi lízaj,jenom kosti.
Je to pravda odvěká.
Hoď mu kost,ať neštěká.
Ticho pluje jen tak nocí.
Probouzí se chabří vlci.
Každý z nich,se smečkou stane.
Měsíc září,touha vzplane.
Vítí změnu doprovází.
Čuník schován,někde v mlází.
Truhla prázdná,kosti schází
Autor Fatr, 19.09.2022
Přečteno 162x
Tipy 3
Poslední tipující: Lighter, Jeněcovevzduchukrásného, Stanislav32
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Všichni politici se bez ohledu na strany shodnou v tom, co voličům slibovat! Po volbách se už neshodnou na ničem...:-D

20.09.2022 11:28:37 | Lighter

líbí

Smutně pravdivé:-(

19.09.2022 20:01:29 | Jeněcovevzduchukrásného

líbí

ano ano - "pozdě příchozím kosti"..(sero venientibus ossa cubent)..

19.09.2022 14:55:09 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí