Leč je těžké najít shodu
napříč lavicemi po obvodu
síně, co světlá býti zdá se,
čas leží jako mince v kase.
Hle, bohabojný u pultíku,
připraven, to na kritiku!
Za nás lépe bylo,
za Vás se jen utratilo.
Lehce se to pamatuje,
hlavně, že se diskutuje…