Starosti s jívou
Za úsvitu,
kdy vítr je ještě lenivý,
svou lásku ukryji do jívy.
Jistě stoleté.
Snad to zvládne?
Snad to nesplete?
A nechá ji tam, hm,
aspoň do jara.
Pak oslava bude bujará.
To už mi láska má rozkvete.
(Jinak já dám si repete.)
Snad tedy v cukuletu
mou lásku nevykřičí světu? . . .
Ach, ty moje zlatá,
ty dneska už jsi pátá.
Mám jenom recenze kladné!
Takže – klidně ji tu nech
a žádný spěch!
Snad nebude účtovat
skladné . . .
Za foto děkuji MIRA PHOTOGRAPHY
Cvak. Štempl "tohle beru!" A přímo básni na komoru.
Pohebkalas, pohladilas.
Šak. Dobře, že tu jsi*
21.01.2023 12:41:26 | šerý
má vnučička Fany ve znamení jívy-ta panečku pořád dokáže divy! Ach Fanynko, pofackovala mě hanbice-Ty má nezdárná nezbednice, že jsem Ti meilík nechystal-v krákání vlásků pravnučky své-já prďola-zaostal... ST*
21.01.2023 09:36:16 | Frr
:-) jen nechval, pradědáčku, nechval příliš, ať se nezačnu chvástat :-))! Pranic se neomlouvej, však mám máslíčko na hlavě věčně :-))! Až budeš mít čas, tak to bude :-)! Děkuju, samozřejmě :-)!
22.01.2023 08:17:53 | Fany