Domácí zvířata jásají,
radost má i ta zvěř lesní
Na louce, jen kousek za stájí
budou dnes maškarní ples mít
Po roce vlk roucho beránčí
vyhrabal až ze dna skříně
Ovečka s ním ale netančí,
je totiž pro dnešek svině
Parketem zahradník korzuje,
do rytmu hlasitě mečí,
lačně se rozhlíží kdo tu je
a které kozy jsou větší
Kuře je Vodňanský tentokrát,
ježek zas úplný Skoumal,
falešně zkoušejí něco hrát,
kdo by to ale dnes zkoumal
U rautu staví se na zadní
politik co všechny setře,
podoba naprosto zásadní,
málokdo poznal by vepře
Místní vůl má nové paroží,
za kočky jdou staré krávy
Všichni se do šáňa naloží
a ráno bolí je hlavy